Fantastiske Helgnýr fra Pegasus

Fantastiske Helgnýr fra Pegasus

22. juni 2020

7.600,00kr.

ID: 1442

Fantastiske Helgnýr fra Pegasus. Helgnýr er den højest kårede danskavlede hingst nogensinde

Fantastiske Helgnýr fra Pegasus bedækker i Juni og Juli i Tyskland hos Islandspferdehof Faxaból. Han vil bedække hjemme i Helsingør fra den 1. April til 30. Maj 2020, og igen fra 20. Juli til slutningen af sæsonen.

Helgnýr er den højest kårede danskavlede hingst nogensinde – her er en hingst med både stærke rideegenskaber og en super bygning – Helgnýr har det hele!

Helgnýr har 5×9 i rideegenskaber – for tölt, pas, galop, vilje/sind og form u. rytter – total ridning 8.90. Derudover har han i bygningsbedømmelse 2×9 – for hals og ryg/kryds – og 2×9.5 – for hove og hårpragt – total bygning 8.55. Hans totalkåring er 8.76 – et stærkt resultat!

I tillæg til hans fantastiske kåring skal Helgnýrs skønne sind fremhæves – han er virkelig en samarbejdsvillig og behagelig hest, som altid er positiv og frisk på en ridetur. Han er nem i al håndtering og virkelig sød ved hopperne ved bedækning.

Helgnýr har en super tölt – altid taktren med flot løft og kraft – dette er klart hans yndlingsgangart, og den han vælger under rytter! Traven har flot løft og svæv, og super bagbensaktion. Galoppen er stor og rummelig. Passen er sikker og hurtig – men påvirker ikke de andre gangarter negativt.

Helgnýr er virkelig en sand gæðingur.

Helgnýr deltog i VM 2015 i avlen for Danmark, og kom hjem med en bronzemedalje.

Udover en fantastisk kåring, så har Helgnýr stærk afstamning. Hans far er den kendte Garri frá Reykjavík, og hans mor er Grein frá Sauðarkróki, der selv er kåret i første klasse, og desuden har flere kårede afkom, alle med super tölt.

Far: Garri frá Reykjavik (Rideegenskaber: 9.05, total 8.77, ærespræmie for afkom)

Farfar: Orri fra Þúfu (kåret med 8.34 total, med 8.61 for rideegenskaber. Ærespræmie for afkom)

Mor: Grein frá Sauðárkróki (Rideegenskaber 8.38, total 8.23)

Helgnýrs egne afkom er så småt ved at starte i tilridning, og vi hører kun positive historier hidtil. De er tillidsfulde og nemme at arbejde med, med en stærk tölt allerede fra start. De er store og velbyggede.

Kontakt Gudbjörn på 24632016 eller helgnyr@gmail.com for mere information.

Du kan læse mere om vilkår og forhold i forbindelse med bedækning i bedækningskontrakten her.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.