Islænder Info

Den islandske hest er det nærmeste man kommer på vikingernes heste, da de er efterkommere af de heste, som de norske vikinger medbragte, da de udvandrede fra Norge omkring år 873. Der er ikke importeret heste til Island siden vikingetiden, hvilket gør denne hesterace til noget helt unikt. 

 

De heste der blev medbragt til Island har været gode heste, eftersom det var nogle mere velhavende vikinger der emigrerede til Island. De fleste af emigranterne var høvdinger og storbønder, i alt fald har de været rige nok til at have et skib, og det var de mest velhavende der havde de bedste heste. Det at det var de bedste heste vikingerne havde med dengang har formet den islandske hest til det den er i dag. Hvis det var heste af ringere kvalitet der blev medbragt, så havde den islandske hest måske ikke formet sig til den race, vi kender i dag. 

 

Man ved ikke præcis hvilke heste der er forfædre og “grundstenen” for den islandske hest. Racen som den er i dag har flere forskellige racer bag sig, hvilke racer helt præcist vides ikke med sikkerhed. Man har ved at kigge på blodtyper, vikingernes sejladser, bygning, gangarter, haler mv. fundet frem til at hestene som blev medbragt stammede fra Norge, de britiske øer, Shetlandsøerne og Færøerne. Hestene fra disse områder har alle haft nogle egenskaber der minder om hinanden: små, stærke, robuste og udholdende heste. Disse egenskaber er i den grad også noget der har præget den islandske hesterace. 

 

Vikingerne var dybt afhængige af hestene som transportmiddel til lands, da de let kunne krydse svært fremkommelige områder. Den islandske hest var allerede dengang en stærk og udholdende race, men gennem århundreder har naturen gjort dem til den sunde, hårdføre, pålidelige og behagelige ridehest med 4-5 gangarter, som vi kender den idag. 

 

Den islandske hest er dermed en meget alsidig ridehest, som er formet gennem århundreder, for i dag at blive en fantastisk ridehest for både børn og voksne. Uanset om man ønsker at bruge den til skovture, langdistanceridning eller konkurrence.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.